Technische briefing over de gevolgen van thuiswerken

Kamerleden van de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat krijgen op donderdag 11 november een technische briefing over de gevolgen van thuiswerken. De commissie heeft onderzoekers uitgenodigd die hun visie komen geven op dit onderwerp. De technische briefing is donderdag vanaf 10.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Planbureau voor de Leefomgeving

De coronapandemie en de maatregelen in het kader hiervan leidden ertoe dat Nederland de afgelopen anderhalf jaar meer ervaring heeft opgedaan met thuiswerken. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) deed onderzoek naar in hoeverre het thuiswerken verandert door de coronapandemie en wat de gevolgen daarvan zijn.

In het rapport komt naar voren wat de gevolgen van hybride werken zijn voor de woningmarkt, de kantorenmarkt en het reisgedrag van Nederlanders. Thuiswerken heeft vooral invloed op deze laatste categorie. Lees het volledige onderzoeksrapport over thuiswerken van het PBL.

Sprekers

De briefing aan de Kamerleden van de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat wordt verzorgd door het PBL. Sprekers zijn:

  • Daniëlle Snellen, plaatsvervangend sectorhoofd, Sector Verstedelijking en Mobiliteit
  • Maarten ’t Hoen, wetenschappelijk onderzoeker Verkeer en vervoer

Beide sprekers hebben bijgedragen aan het onderzoeksrapport.

Wat gebeurt er in een technische briefing?

In een technische briefing geven ambtenaren van een ministerie of vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer, adviescolleges of onderzoeksinstellingen uitleg over technische aspecten van een bepaald dossier. Na deze uitleg krijgen Kamerleden de gelegenheid om vragen te stellen. Deze vragen zijn niet politiek gericht, maar gaan over de feiten. Een briefing kan openbaar of besloten zijn, afhankelijk van het onderwerp.

Volg het live