Stuur je vraag in voor het Kindervragenuur

Voor de derde keer organiseert de Tweede Kamer het Kindervragenuur, ditmaal op dinsdag 16 november 2021. Kinderen van de groepen 7 en 8 kunnen een vraag insturen om in de plenaire zaal aan een minister of staatssecretaris te stellen. De vragen moeten uiterlijk 30 september binnen zijn.

Uit alle inzendingen maakt de Kamervoorzitter samen met een aantal Kamerleden en de griffiers een selectie van vijf vragen. De groepen die de beste vragen hebben ingestuurd, worden uitgenodigd om hun vraag op dinsdag 16 november te stellen aan de minister of staatssecretaris die over het onderwerp gaat. Het Kindervragenuur vindt plaats in de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.

Aanmeldformulier

Alle basisscholen in Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen. Per klas kan één vraag worden ingezonden. Uiterlijk 15 oktober krijgt de school bericht of de  vraag voor het Kindervragenuur is geselecteerd. 

Corona

Door het coronavirus zal het Kindervragenuur er anders uitzien dan in voorgaande jaren. De vorm waarin het Kindervragenuur plaatsvindt, hangt af van de dan geldende maatregelen.

Achtergrond

Het allereerste Kindervragenuur vond plaats op 20 november 2018. Dat was een groot succes; er kwamen ruim 150 inzendingen binnen. De vragen gaven een goed beeld van de onderwerpen die kinderen belangrijk vinden. Het evenement is gestart om hen op een actieve manier te betrekken bij het werk van Kamerleden.