Petities op dinsdag 6 september

Op de eerste dag na het zomerreces krijgt de Tweede Kamer twee petities. Met de ene petitie protesteert de school van Eduard Kechyan tegen zijn uitzetting naar Armenië. De andere petitie is een protest tegen de ontvangst van de Israëlische premier Netanyahu door de Eerste en Tweede Kamer.

Tegen uitzetting van een vmbo-leerling

13.30 tot 13.45 uur

Scholengemeenschap Guido de Brès uit Amersfoort vraagt met een petitie aandacht voor Eduard Kechyan, geboren in Armenië en al zes jaar woonachtig in Nederland. Op maandag 13 juni 2016 werd hij met zijn familie onvrijwillig uitgezet naar Armenië. Drie dagen later werd bekend dat hij is geslaagd voor zijn vmbo-examen. Met een gemiddelde van 7,95 is hij net niet cum laude geslaagd. Eduard wil grafisch vormgever worden en is aangenomen op de afdeling Mediavormgeving bij ROC Midden Nederland. De petitie is gericht aan de Kamerleden van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie.

Tegen de ontvangst van premier Netanyahu

13.45 tot 14.00 uur

Op woensdag 7 september brengt de Israelische premier Benjamin Netanyahu een bezoek aan de Tweede Kamer. De stichting Diensten Onderzoek Centrum Palestina (docP) is hiertegen en protesteert door middel van een petitie. Ze brengen hun standpunt over aan Kamerleden van de commissie voor Buitenlandse Zaken. Dezelfde commissie spreekt woensdag met de premier.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer vindt u elders op deze website.