Petities op dinsdag 13 oktober

De Tweede Kamer krijgt op dinsdag 13 oktober in totaal vier petities.

Dinsdag 13 oktober

13.30 uur  btw-verhoging en toeristenbelasting

De Stichting Vrije Recreatie (SVR) overhandigt een petitie aan de commissie voor Binnenlandse Zaken tegen de toeristenbelasting en een verhoging van het btw-tarief.

13.30 uur hepatitis C

Abbvie, een biofarmaceutisch bedrijf, en het Platform Patiëntenorganisaties Hepatitis overhandigen twee rapporten aan de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en sport over de aanpak van hepatitis C in Nederland.

13.45 uur rechten voor meisjes

Plan Nederland overhandigt het rapport 'Because I Am A Girl. the unfinished business of girls’ rights' aan de commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

13.45 uur uur ‘Mastering the plant’

De commissie voor Economische Zaken krijgt het rapport ‘Mastering the plant’ van Plantum. Dit is de branchevereniging voor bedrijven die actief zijn in de plantensector.

Maandag 12 oktober

10.30 uur motorrijtuigenbelasting voor oldtimers

De Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) overhandigt een petitie aan de commissie voor Financiën tegen motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. Maandag spreekt de commissie voor Financiën over dit onderwerp met staatssecretaris Wiebes.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer
Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.