Petitie over bijensterfte voor de Tweede Kamer op dinsdag 2 december

Op dinsdag 2 december krijgt de Tweede Kamer een petitie waarin het probleem van bijensterfte wordt aangekaart. Veel bijen in Nederland sterven als gevolg van gewasbeschermingsmiddelen.

De petitieaanbieding is om 13.30 uur in de Statenpassage van het Tweede Kamergebouw.

Bijensterfte door gebruik van gewasbeschemingsmiddelen

Een verzameling van miliefederaties heeft een petitie voor de commissie voor Economische Zaken. Ze willen een verbod op het gebruik van neonicotinoïde pesticiden. Deze chemicaliën worden sterk in verband gebracht met de dood van bijen en andere bestuivers, en het afnemen van vogelpopulaties. Bijen zijn onmisbaar voor de natuur en voor onze voedselketen, doordat ze voor de bestuiving van gewassen verantwoordelijk zijn. Op 4 december debatteert de Tweede Kamer met de staatssecretarissen van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu over dit onderwerp tijdens het algemeen overleg gewasbeschermingsmiddelen.

De eerder aangekondigde petitie voor betere auteursrechtencontracten is uitgesteld tot 13 januari 2015.

Petities

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.