Kamergebouw weer geopend voor publiek

In verband met een aangekondigde staking van politieagenten was het Tweede Kamergebouw dinsdag 4 september 2018 van 12.30 tot 16.00 uur uit veiligheidsoverwegingen gesloten voor publiek. Hierdoor was het tijdelijk niet mogelijk om de plenaire vergadering te bezoeken, ook niet voor groepen. Daarnaast konden er geen petities worden aangeboden in de Statenpassage. De vergadering van de Tweede Kamer, de eerste na het zomerreces, ging wel gewoon van start. Dat had Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib besloten in overleg met het Presidium.

Live volgen

De plenaire vergadering van dinsdag 4 september is live te volgen via deze website. U kunt via live meekijken of meeluisteren. Ook kunt u gebruikmaken van de handige app Debat Direct.

Blauwe Kamerzetels in de plenaire zaal.

Democratisch proces

Voorzitter Khadija Arib vindt het belangrijk dat de plenaire vergadering dinsdag gewoon doorgaat, ondanks de politiestaking. “De doorgang van de vergaderingen is een groot goed. Het is jammer dat we genoodzaakt zijn het gebouw tijdelijk te sluiten voor bezoekers die uit het hele land naar Den Haag komen, maar natuurlijk is de vergadering door iedereen live te volgen via de Kamerwebsite en de app Debat Direct.”

Vragenuur en regeling van werkzaamheden

De plenaire vergadering van dinsdag 4 september begon met het wekelijkse vragenuur. Daarna volgde een regeling van werkzaamheden, waarin de Kamer haar agenda vaststelt.