Kamer debatteert over juridische beroepen

Kamerleden van de commissie voor Justitie en Veiligheid gaan op donderdag 4 november in debat over juridische beroepen. Demissionair ministers Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Sander Dekker van Rechtsbescherming komen hiervoor naar de Kamer. Het commissiedebat is vanaf 9.30 uur live te volgen via de website en de app Debat Direct.

Geweld tegen gerechtsdeurwaarders

Er staan verschillende onderwerpen op de agenda. De Kamerleden spreken tijdens het debat onder meer over de aanpak van agressie tegen gerechtsdeurwaarders en de Wet positie en toezicht advocatuur. Daarnaast komt de fraude aan de orde bij de landsadvocaat, het kantoor Pels Rijcken. De landsadvocaat ondersteunt de Staat der Nederlanden bij juridische procedures. 

Commissiedebat

De meest voorkomende vorm van debat in een commissie is het commissiedebat. Een commissiedebat is een reguliere vergadering van een commissie met een minister of staatssecretaris. In een commissiedebat komt een specifiek onderdeel van het beleidsterrein van een minister of staatssecretaris aan de orde. In een commissiedebat stellen Kamerleden vragen aan de bewindspersoon, die daar vervolgens op antwoordt. De formele afronding inclusief het indienen van moties gebeurt in de plenaire vergadering. Dat zijn vaak heel korte debatten die als een tweeminutendebat op de agenda staan.

Live volgen