Het vragenuur van dinsdag 28 mei

Het vragenuur van dinsdag 28 mei gaat over de volgende onderwerpen: de Israëlische luchtaanval op een tentenkamp, de deels ingestorte parkeergarage van het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en ambulancevluchten op Bonaire.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Stephan van Baarle (DENK) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht ‘Morgen opnieuw tussentijdse uitspraak in genocidezaak tegen Israël' (Nos.nl, 23 mei 2024
  • Peter de Groot (VVD) aan vicepremier Jetten, bij afwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, over het bericht ‘Meerdere verdiepingen parkeergarage Sint Antonius ziekenhuis ingestort in Nieuwegein’ (Telegraaf, 26 mei 2024) 
  • Raoul White (GroenLinks-PvdA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bij afwezigheid van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, over het bericht ‘Den Haag kijkt maandenlang weg van ‘medisch onverantwoorde’ ambulancevluchten Bonaire’ (Ftm.nl, 24 mei 2024)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.