Eurocommissaris Justitie spreekt met Kamerleden

Eurocommissaris Věra Jourová van Justitie, Consumentenrechten en Gendergelijkheid heeft donderdag 4 juni gesproken met Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en leden van de commissie voor Veiligheid en Justitie. De gesprekken gingen onder andere over de oprichting van een Europees Openbaar Ministerie.

Om 17.00 uur sprak de Tsjechische Jourová met Voorzitter Van Miltenburg. Gespreksonderwerpen waren onder meer de voorgenomen oprichting van een Europees Openbaar Ministerie, het Werkprogramma 2015 van de Europese Commissie en de samenwerking tussen Europese Commissie en nationale parlementen.

Gesprek commissie Veiligheid en Justitie

Aansluitend ging Eurocommissaris Jourová in gesprek met leden van de commissie voor Veiligheid en Justitie. Ook hierin kwam de voorgenomen oprichting van een Europees Openbaar Ministerie aan de orde. Daarnaast spraken zij over het gebruik van passagiersgegevens voor rechtshandhaving, over de juridische aspecten van het voorstel voor een Europese digitale interne markt en over de rechtsstatelijkheid en de toetreding van de Europese Unie tot het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).