Drie petities op dinsdag 8 december

Op dinsdag 3 december krijgt de Tweede Kamer drie petities, die gaan over de financiering en ondersteuning van cliëntenraden, over geweld tegen vrouwen en over verkeersslachtoffers.

Financiering en ondersteuning cliëntenraden

13.15 tot 13.30 uur

LOC zeggenschap in zorg heeft mede namens het platform 'Weg achter de geraniums' een petitie voor de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De petitie heeft veel steun gekregen van cliënten, cliëntenraadsleden en ondersteuners van cliëntenraden. In de petitie staat de oproep dat financiering en ondersteuning van cliëntenraden explicieter vastgelegd moeten worden in de herziening van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstelling.

Geweld tegen vrouwen

13.30 tot 13.45 uur

De stichting Voice of Afghan Women heeft een petitie voor de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarmee vraagt de stichting aandacht voor geweld tegen vrouwen. Dat komt ook in Nederland nog voor, aldus de stichting. Ze wijst op verkrachting, gedwongen prostitutie, lichamelijk geweld, misbruik, vernedering, lastig vallen en gedwongen isolement.

Zwartboek verkeersslachtoffers

13.45 tot 14.00 uur

Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) heeft een zwartboek samengesteld, waarin de problemen staan die slachtoffers na een ongeval kunnen krijgen. Het gaat hierbij vooral om strafrechtelijke en civielrechtelijke kwesties en om de afhandeling van letselschade. De VVS hoopt dat de politiek naar aanleiding van het zwartboek de wetgeving rond verkeersongevallen en verkeersmisdrijven onder de loep gaat nemen. Ze wil daarbij een centrale plaats voor het slachtoffer. De petitie is voor de leden van de commissie voor Infrastructuur en Milieu.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.