Debat over Tijdelijke wet Transitiefonds landelijk gebied en natuur

De Tweede Kamer debatteert op 10 mei over de Tijdelijke wet Transitiefonds landelijk gebied en natuur. Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) komt hiervoor naar de Kamer. U kunt het debat vanaf 10.15 uur volgen via de livestream en de app Debat Direct.

Natuur beschermen en ontwikkelen

In het wetsvoorstel schrijft het kabinet dat de tijdelijke wet als doel heeft om met een meerjarige, gebiedsgerichte aanpak de stikstofbelasting van de natuur terug te dringen, de natuur te beschermen en te ontwikkelen. De maatregelen uit de tijdelijke wet moeten ook een bijdrage leveren aan het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen door de landbouw en door landgebruik te verminderen.

Perspectief landbouwsector

De tijdelijke wet moet perspectief bieden aan de landbouwsector. Onder meer door een transitiefonds in te stellen waarmee landbouw- en natuurmaatregelen kunnen worden gefinancierd, zodat de sector deze lasten in mindere mate draagt. Tijdens het debat komen het Transitiefonds en de andere onderdelen van de tijdelijke wet aan bod.

Lees meer en volg het live

U kunt de bijbehorende stukken inzien. Het debat is vanaf 10.15 uur te volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct. Dit debat wordt live ondertiteld. U kunt de ondertiteling in de video aanzetten door deze optie aan te vinken bij instellingen (rechts onderin).