Debat over ontwikkelingen rondom coronavirus

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 24 juni vanaf 14.30 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Op dinsdag 22 juni kregen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. Het debat live volgen via deze site en de app Debat Direct.

Plenair debat

Voor het debat komen naar verwachting demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Tamara van Ark van Medische Zorg naar de Kamer. De Kamerleden spreken onder meer over de versoepelingen die aangekondigd zijn tijdens de persconferentie van het kabinet op 18 juni.

Technische briefing

Op dinsdag 22 juni kregen Kamerleden een technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De briefing aan de leden van de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werd verzorgd door Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectiebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Afke van Rijn, plaatsvervangend directeur-generaal Covid-19 bij het ministerie van VWS en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid en CIO bij het ministerie van VWS. 

Presentaties

Terugkijken en live volgen?