Creatieve inzendingen Prinsjesdaghoedje van papier

Kinderen in het hele land hebben meegedaan aan de Prinsjesdaghoedje van papierwedstrijd van de Tweede Kamer. De inzendingen zijn zeer creatief. De winnaars nemen binnenkort een kijkje in de Tweede Kamer, zodat Kamerleden de hoedjes van de kinderen in het echt kunnen bewonderen.

Collage van aantal foto's waarop kinderen in groepen poseren met hun zelfgemaakte hoedjes.
Enkele van de inzendingen met zelfgemaakte Prinsjesdaghoedjes van papier.

Om Prinsjesdag extra onder de aandacht te brengen, heeft de Tweede Kamer lesmateriaal beschikbaar gesteld om dit onderwerp in de klas te behandelen. Ook is er een knutselplaat ontwikkeld waarmee kinderen hun eigen hoedje van papier kunnen maken. 

Veel creativiteit

Zodoende verschenen op de derde dinsdag van september dit jaar niet alleen Kamerleden met een hoedje, maar waren ook veel kinderen creatief in de weer om een Prinsjesdaghoedje van papier te maken. Een aantal scholen of groepjes kinderen hebben foto's van zichzelf met hoofddeksel gedeeld op sociale media of naar de Tweede Kamer gestuurd. En sommige groepen kwamen zelfs op de dag zelf langs de route hun hoedje showen. 

Uitnodiging

De inzendingen van de Prins Johan Frisoschool uit Herkingen en van Partou Villa Harlekijn uit Enkhuizen waren het creatiefst. Zij worden beloond met een uitnodiging om naar de Tweede Kamer te komen. 

Aan de slag!

Download de knutselplaat met het Prinsjesdaghoedje van papier en druk deze af op A3-formaat (pdf). 

Download de instructies met informatie en de route van de Glazen Koets, waar jij op Prinsjesdag je hoedje kan showen (pdf).  

Download de lesbrief (pdf).

Download het lesmateriaal voor gebruik in de klas (PowerPoint).