Commissiedebat over ontwikkelingen rondom coronavirus

Kamerleden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) debatteren op donderdag 15 december vanaf 13.00 uur over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Voorafgaand aan het commissiedebat kreeg de commissie een technische briefing. Het debat is live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Debat

Voor het commissiedebat komt naar verwachting minister Ernst Kuipers van VWS naar de Kamer. Op de agenda staat onder meer de brief die de minister op 18 november naar de Kamerleden stuurde. In deze brief gaat Kuipers onder meer in op de stand van zaken rond de vaccinaties, het monitoren van het virus, het optimaliseren van de ziekenhuiszorg en onderzoek naar de meerwaarde van luchtreinigers.

Technische briefing

De technische briefing aan de leden van de commissie voor VWS vond plaats op dinsdag 13 december. De briefing werd verzorgd door Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM, en Jolande Sap, voorzitter van het Maatschappelijk Impact Team (MIT). Kijk de briefing terug.

Presentaties 

Wijziging Wet Publieke Gezondheid

Op maandag 12 december gingen de commissieleden met de VWS-minister in debat over een wijziging van de Wet publieke gezondheid die moet zorgen voor een permanente grondslag voor beperkende maatregelen in het geval van een uitbraak van een besmettelijke ziekte. Het voorstel staat ook wel bekend als de coronawet, maar heeft betrekking op (de dreiging van) alle toekomstige pandemieën. Kijk het debat terug.

Volg het live