Commissie Koninkrijksrelaties bezoekt Caribisch gebied

De commissie voor Koninkrijksrelaties bracht van 5 tot en met 9 mei een werkbezoek aan Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Het werkbezoek stond in het teken van een eerste kennismaking van de nieuwe woordvoerders met de eilanden.

Voor een groene heuvel staan op een plateau langs de snelweg vier kunststof letters die samen het woord Saba vormen. De commissieleden, gezaghebber en eilandsecretaris poseren tussen de letters.
Van links naar rechts: Raoul White, Faith Bruyning, Wieke Paulusma, gezaghebber Jonathan Johnson, Peter van Haasen, Ingrid Michon-Derkzen en eilandsecretaris Bram Streppel.

Tijdens het bezoek is gesproken over verschillende thema’s. Zo kwamen onder meer de economische ontwikkelingen, duurzaamheid, onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en het slavernijverleden aan de orde.

Over de commissie

De delegatie bestond uit de leden Wieke Paulusma (commissievoorzitter, D66), Peter van Haasen (PVV), Raoul White (GroenLinks-PvdA), Ingrid Michon-Derkzen (VVD) en Faith Bruyning (NSC). De commissieleden zijn voornemens om begin 2025 de andere drie eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te bezoeken (Aruba, Curaçao en Bonaire). Dit bezoek zou dan plaatsvinden rond het Interparlementair Koninkrijksoverleg.