E-mailprocedure : Voorstel van het lid Podt (D66) met drie verzoeken m.b.t. de behandeling van de wijziging van de Meststoffenwet

De vergadering is geweest

13 september 2024
17:30 uur
Van: Commissie LVVN
Verzonden: vrijdag 13 september 2024 17:32
Aan: Commissie LVVN
CC: Commissie LVVN
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid Podt (D66) met drie verzoeken m.b.t. de behandeling van de wijziging van de Meststoffenwet

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur,
 
Het resultaat van onderstaande e-mailprocedure is als volgt:
De fracties van GroenLinks-PvdA, VVD, NSC, BBB, CDA, CU, SP en Volt steunen de drie voorstellen met betrekking tot de behandeling van de wijziging van de Meststoffenwet.
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dit houdt in dat het voorstel is aangenomen.* Dit betekent dat er bij de minister van LVVN middels een brief op wordt aangedrongen om zo snel mogelijk, maar uiterlijk 20 september 2024, het wetsvoorstel tot wijziging van de Meststoffenwet in verband met de maximale mestproductie te versturen. Daarnaast zal, indien het wetsvoorstel daadwerkelijk uiterlijk 20 september aan de Kamer wordt gestuurd, de inbreng ten behoeve van het verslag over het wetsvoorstel vastgesteld worden op dinsdag 24 september om 10.00 uur en zal de Kamer om toestemming worden verzocht om een wetgevingsoverleg met de minister van LVVN in te plannen op maandag 7 oktober 2024 van 11:00 uur tot 19:00 uur. Over de spreektijdverdeling bij dit wetgevingsoverleg zal middels een separate procedure binnen de commissie besloten worden.
 
Met vriendelijke groet,
Demy de Keijzer
Adjunct griffier

 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.

Van: Commissie LVVN
Verzonden: vrijdag 13 september 2024 15:17
Aan: Commissie LVVN
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid Podt (D66) met drie verzoeken m.b.t. de behandeling van de wijziging van de Meststoffenwet - reactietermijn vandaag 13/9 om 17.30 uur
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur,
 
Het lid Podt (D66) stelt voor om er bij de minister voor Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur middels een brief op aan te dringen om zo snel mogelijk, maar uiterlijk 20 september 2024, het Wetsvoorstel tot wijziging van de Meststoffenwet in verband met de maximale mestproductie te versturen.
Daarnaast stelt het lid Podt voor om nog voor de begrotingbehandeling LVVN, die op 16 en 17 oktober 2024 gepland staat, een wetgevingsoverleg te houden over de wijziging van de Meststoffenwet.
Tenslotte stelt het lid Podt voor om voorafgaand aan dit wetgevingsoverleg een inbreng van feitelijke vragen in te plannen.
 
Indien de commissie instemt met deze drie voorstellen zal, indien de minister tegemoet komt aan het verzoek van de commissie om het wetsvoorstel uiterlijk 20 september 2024 aan de Kamer te sturen:
  1. De inbreng voor het stellen van feitelijke vragen vastgesteld worden op dinsdag 24 september 2024 om 10.00 uur en
  2. Daarnaast de Kamer worden verzocht om toestemming om een wetgevingsoverleg (WGO) over het wetsvoorstel te plannen op maandag 7 oktober 2024 van 11.00 tot 19.00 uur.
Over de spreektijdverdeling bij dit WGO zal middels een separate procedure binnen de commissie besloten worden.
 
Ik verzoek u om uiterlijk vandaag op vrijdag 13 september 2024 om 17.30 uur, middels een reply all op deze mail, te laten weten of u dit voorstel steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.*
 
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma
Griffier vaste commissie voor Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25, van het Reglement van Orde.
 
Van: Podt, A. (Anne-Marijke) <a.podt@tweedekamer.nl>
Verzonden: vrijdag 13 september 2024 14:35
Aan: Commissie LVVN
Onderwerp: E-Mail procedure
 
Beste griffie, 
 
Hierbij verzoek ik om een e-mailprocedure om de commissie te vragen in te stemmen met de volgende zaken: 
 
  1. Een brief vanuit de commissie aan de Minister om aan te dringen op het zo snel mogelijk, maar uiterlijk 20 september, ontvangen van de aangepaste meststoffenwet.  
  2. De behandeling van deze wet in een WGO, te houden vóór de behandeling van de begroting. 
  3. Het organiseren van de schriftelijke inbreng op deze wet voorafgaan aan het WGO. 
 
Deze verzoeken hangen samen met de noodzaak voor een snelle behandeling van deze wet, zodat deze uiterlijk januari 2025 kan ingaan. 
 
Anne-Marijke Podt 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Podt (D66) met drie verzoeken m.b.t. de behandeling van de wijziging van de Meststoffenwet

    Te behandelen:

    Loading data