E-mailprocedure : EMAILPROCEDURE}; verzoek van het lid Tellegen om het CD Langdurige zorg (woensdag a.s.) te verplaatsen tot na het CD Hoofdlijnendebat VWS:

De vergadering is geweest

7 februari 2022
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u aan een verzoek van het lid Tellegen (VVD) om het commissiedebat Gehandicaptenbeleid / Verpleeghuiszorg / Wlz (thans ingepland op woensdag 9 februari a.s., van 14.15 tot 19.15 uur), te verplaatsen tot na (het eerst mogelijke moment na) het commissiedebat Hoofdlijnendebat VWS. Graag verneem ik uiterlijk maandag 7 februari a.s. om 10.00 uur of u het verzoek steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*.
 
 
Noot van de griffie: het Commissiedebat Hoofdlijnendebat VWS (met de drie bewindspersonen VWS) is (in concept) ingepland op dinsdag 8 maart a.s., van 17.00 tot 23.00 uur.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
 
Esmeijer, M.E.
 
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Postbus 20018, 2500 EA
T +(31)70-3182080 |
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Tellegen, O.
Verzonden: zaterdag 5 februari 2022 11:28
Aan: Esmeijer, M.E. <
CC: Frencken, M.
Onderwerp: Uitstellen CD Langdurige zorg
 
Beste Mark,
 
Goedemorgen.
Graag zou ik de Cie VWS willen voorstellen om het CD Langdurige zorg dat nu as woensdag gepland staat te verplaatsen naar het eerst mogelijke moment nadat het debat over de hoofdlijnenbrief VWS heeft plaats gevonden. Dan klopt de volgorde m.i. beter, is de inzet van het kabinet op hoofdlijnen helder en kunnen we echt een debat hebben. Wanneer komt die brief? Kunnen we al een datum voor het CD plannen zodat het niet te lang uitstel wordt want dat is expliciet niet de bedoeling.
 
Zou jij een emailprocedure kunnen starten?
 
Groet en goed weekend,
Ockje Tellegen
 
Verstuurd vanaf mijn iPad

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Tellegen om het CD Langdurige zorg (woensdag a.s.) te verplaatsen tot na het CD Hoofdlijnendebat VWS.

    Te behandelen:

    Loading data