E-mailprocedure : Voorstel van het lid Bouchallikh (GL) om de regering te vragen de juridische adviezen Schiphol z.s.m. naar de Kamer te zenden

De vergadering is geweest

10 december 2021
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat,
 
Het lid Bouchallikh (GroenLinks) stelt voor om de regering te verzoeken om de juridische adviezen die genoemd worden in het bericht “Grote zorgen kabinet over Schiphol, aantal vluchten mogelijk fors omlaag” (https://nos.nl/artikel/2408710-grote-zorgen-kabinet-over-schiphol-aantal-vluchten-mogelijk-fors-omlaag ) te openbaren en naar de Kamer te sturen op de kortst mogelijke termijn. Dit in verband met de relevantie voor het aanstaande coalitieakkoord.
 
U wordt verzocht om uiterlijk MORGEN dinsdag 10 december 2021 om 10.00 uur (gelieve met een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht) aan te geven of u akkoord gaat met dit voorstel.
 
Spoedig na de reactietermijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groet,
Benjamin Koerselman
Adjunct-griffier vaste commissie Infrastructuur en Waterstaat
Griffier Contactgroep Duitsland


*Toelichting:
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Bouchallikh (GL) om de regering te vragen de juridische adviezen Schiphol z.s.m. naar de Kamer te zenden

    Te behandelen:

    Loading data