E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Adviesaanvraag aan de SER over het drietal wetsvoorstellen inzake coronatoegangsbewijzen | Uw reactie graag uiterlijk vanmiddag voor 16.00 uur

De vergadering is geweest

8 december 2021
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Maandagmiddag heeft de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in haar extra procedurevergadering besloten de Sociaal-Economische Raad (SER) te verzoeken om de Kamer een advies te sturen over het drietal wetsvoorstellen inzake coronatoegangsbewijzen:
 
1.       Tijdelijke wet verbreding inzet coronatoegangsbewijzen (Kamerstuk 35971);
2.       Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het schrappen van het instemmingsrecht van medezeggenschapsorganen van onderwijsinstellingen bij de inzet van coronatoegangsbewijzen in het beroepsonderwijs en het hoger onderwijs (Kamerstuk 3597);
3.       Tijdelijke wet differentiatie coronatoegangsbewijzen (Kamerstuk 35973).
 
De SER zal worden gevraagd om in haar advies in algemene zin op dit drietal wetsvoorstellen te reflecteren, in de bredere context dat het coronavirus nog een langere tijd een rol zal spelen in Nederland, en in het licht van het zo beperkt mogelijk houden van zowel gezondheidsrisico’s als sociaal-economische schade. Tevens zal worden verzocht het advies uiterlijk begin januari 2022 (voorafgaand aan de inbreng van het nader verslag van de wetsvoorstellen op 5 januari 2022) aan de Kamer te doen toekomen.
 
Hierbij stelt uw fungerend commissievoorzitter voor het bovenstaand verzoek om een SER-advies namens de vaste commissie voor VWS (via het Presidium) aan de Kamer voor te leggen.
Mocht de commissie instemmen met dit voorstel, dan zal het Presidium worden verzocht om dit verzoek met spoed in behandeling te nemen en nog voor het Kerstreces aan de Kamer voor te leggen.
 
Graag verneem ik uiterlijk vandaag 8 december 2021 om 16:00 uur of u het voorstel steunt*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. 
 
Met vriendelijke groeten,

Julie-Jet Bakker

Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] Adviesaanvraag aan de SER over het drietal wetsvoorstellen inzake coronatoegangsbewijzen

    Te behandelen:

    Loading data