E-mailprocedure : Verzoek van het lid Bikker om een kabinetsreactie op het bericht "sekswerkers verdwijnen in de illegaliteit" te ontvangen voor het eerstkomende debat ontwikkelingen coronavirus: uw reactie graag uiterlijk hedenmiddag 16.00 uur

De vergadering is geweest

30 april 2021
16:00 uur
Van: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
Verzonden: vrijdag 30 april 2021
Onderwerp: {EMAILPROCEDURE}: verzoek van het lid Bikker om een kabinetsreactie op het bericht "sekswerkers verdwijnen in de illegaliteit" te ontvangen voor het eerstkomende debat ontwikkelingen coronavirus: uw reactie graag uiterlijk hedenmiddag 16.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u aan een verzoek van het lid Bikker (ChristenUnie) om voorafgaand aan het eerstvolgende debat over de ontwikkelingen van het coronavirus een reactie te ontvangen van het kabinet op het bericht “Sekswerkers verdwijnen in de illegaliteit” (Volkskrant, 29 april 2021). Daarbij zou het lid Bikker graag specifiek een reactie krijgen op de effectiviteit van de inkomens – en steunregelingen (NOW/Tozo en TONK) aan deze doelgroep, de kwetsbaarheid van deze doelgroep  en de toename van ongedocumenteerden in de seksbranche. Tevens zou het lid Bikker daarbij graag van het kabinet informatie krijgen hoe het overleg met gemeenten en hulpverlenende organisaties over deze doelgroep verloopt en met welke resultaten.
 
Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag om 16.00 uur of u met het verzoek kunt instemmen*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Bikker om een kabinetsreactie op het bericht "sekswerkers verdwijnen in de illegaliteit" te ontvangen voor het eerstkomende debat ontwikkelingen coronavirus.

    Te behandelen:

    Loading data