E-mailprocedure : Verzoek om het voor 20 november 2019 ingeplande AO kinderbijslag en kindgebonden budget tot nader order uit te stellen

De vergadering is geweest

18 november 2019
14:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: vrijdag 15 november 2019 16:32
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: Emailprocedure: verzoek van het lid Kwint om het woensdag a.s. ingeplande AO kinderbijslag en kindgebonden budget tot nader order uit te stellen: uw reactie uiterlijk maandag a.s. om 14.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Kwint (SP) om het voor woensdag a.s. geplande algemeen overleg kinderbijslag en kindgebonden budget tot nader order uit te stellen. Gezien de korte termijn wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk maandag 18 november 2019 om 14.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer M.E.
griffier vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid


Van: Gils van B.
Verzonden: vrijdag 15 november 2019 13:18
Aan: Commissie SZW ; Kraaijenoord, S.
CC: Kwint, P.

; Kent van B. ; Dijk van J.J. (Jasper)
Onderwerp: AO en plenair debat
 
Geachte commissie, beste Sarah,
 
Aanstaande week staat de Verzamelwet SZW 2020 op dinsdagavond gepland en woensdag het uitgestelde AO kinderbijslag en kindgebonden budget. Op verzoek van de SP is dit debat voor de begrotingsbehandeling gepland, maar vanwege amendementen op de Verzamelwet SZW 2020 die over hetzelfde onderwerp gaan is het voor ons niet meer nodig om het AO in te plannen voor de begrotingsbehandeling. Het verzoek, mede namens dhr. Kwint, is daarom om dit AO uit te stellen tot nader orde. Als andere partijen toch het AO willen voeren staan ze daar uiteraard vrij in, maar voor de SP is het niet meer nodig vanwege samenloop.
 
Aan jullie het verzoek om dit punt bij de rondvraag van de procedurevergadering te voegen of eventueel via een emailprocedure vanwege het korte tijdsbestek.
 
Groet,
Ben van Gils
Fractiemedewerker SP Sociale Zaken
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om het voor 20 november 2019 ingeplande AO kinderbijslag en kindgebonden budget tot nader order uit te stellen

    Te behandelen:

    Loading data