E-mailprocedure : Verzoek PvdA- en VVD-fractie om brief minister BZK met antwoorden op afsprakenlijst IPKO op Verzamel AO te agenderen

De vergadering is geweest

3 februari 2016
12:00 uur
Van: Lange de Tim
Verzonden: dinsdag 2 februari 2016 16:25
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: e-mailprocedure n.a.v. brief Minister BZK Reactie op de Afsprakenlijst van het IPKO over een geschillenregeling
Urgentie: Hoog

 
Geachte Leden,
 
In onderstaand e-mailbericht doet de fractie van de PvdA mede namens de fractie van de VVD het verzoek om de brief van de Minister van BZK d.d. 25 januari inzake de reactie van de Minister op de afsprakenlijst van het IPKO (m.n. de Geschillenregeling) te agenderen voor het AO van uw commissie op donderdag 11 februari a.s.

 
Namens de voorzitter wordt voorgesteld om in te stemmen met het verzoek. Ik verzoek u mij uiterlijk  woensdag 3 februari a.s. om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een “allen beantwoorden” op dit e-mailbericht).
 
Spoedig daarna zal ik u nader informeren over de uitkomst van deze emailprocedure.*
 
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange
 
Plaatsvervangend Griffier, griffier Koninkrijksrelaties Hoofd Griffie Commissies Internationaal en Ruimtelijk Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
------------
 
 
Hierbij doe ik namens Roelof van Laar (PvdA) en Andre Bosman (VVD) het verzoek om deze brief toe te voegen aan de agenda van het verzamel AO Koninkrijksrelaties van volgende week 11/2.
 
Groet, Daniël
Daniël Tempelman
Beleidsmedewerker Europese Zaken en liaison officer
Beleidsmedewerker Koninkrijksrelaties
Kamerleden: Marit Maij en Roelof van Laar
Tweede Kamerfractie PvdA
Plein 2 - Postbus 20018 - 2500 EA Den Haag

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om brief min BZK inzake antwoorden op afsprakenlijst IPKO januari 2016 voor Verzamel AO te agenderen

    Te behandelen:

    Loading data