Procedurevergadering : Procedurevergadering

De vergadering is geweest

23 januari 2014
10:00 - 11:00 uur
Locatie: Wttewaall van Stoetwegenzaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

Bijlagen

Deelnemers

  • Voorzitter
    M.G.J. Harbers (VVD)
  • A. (Aukje) de Vries (VVD)
  • Y. Cegerek (PvdA)
  • Y.J. van Hijum (CDA)

Agendapunten

  1. 1

    Openbare briefing door vertegenwoordiging Europese Commissie over “Kwijting (decharge) 2012”

  2. 2

    EU-trendrapport 2014

    Nog te ontvangen rapport van de Algemene Rekenkamer (Op 11 februari inmiddels bij de Kamer ontvangen)

     

    Te behandelen:

    Loading data
  3. 3

    Wijziging van de Comptabiliteitswet 2001 onder andere in verband met het invoeren binnen de rijksdienst van verplichtingen-kasagentschappen en van een gezamenlijke accountantsdienst en in verband met het uitbreiden van de voorhangprocedure bij de Staten-Generaal ter zake van bepaalde privaatrechtelijke rechtshandelingen door het Rijk (Zesde wijziging van de Comptabiliteitswet 2001)

    Te behandelen:

    Loading data
  4. 4

    Kabinetsreactie op het rapport van de Commissie Behoorlijk Bestuur

    Te behandelen:

    Loading data
  5. 5

    Overzicht recent van de Algemene Rekenkamer ontvangen brieven en/of rapporten alsmede verzoeken aan de Algemene Rekenkamer.

    In dit overzicht staan, ter kennisneming, de in de afgelopen periode (sinds de vorige procedurevergadering) door de Tweede Kamer ontvangen brieven en rapporten van de Algemene Rekenkamer, met daarachter de commissie waaraan de commissie Rijksuitgaven in het kader van het werkprogramma eerste helft 2014 het voortouw heeft overgedragen.
    Daarnaast zijn hier recente verzoeken aan de Algemene Rekenkamer opgenomen.

    Ontvangen

    31293-191, Brief president van de Algemene Rekenkamer, S.J. Stuiveling dd. 12 december 2013 - Aandachtspunten overheveling buitenonderhoud en aanpassing schoolgebouwen (OCW)

    31460-39, Brief president van de Algemene Rekenkamer, S.J. Stuiveling dd. 16 januari 2014 - Programma SPEER van het ministerie van Defensie (DEF)

    33678-5, Brief president van de Algemene Rekenkamer, S.J. Stuiveling dd. 17 januari 2014 - Start onderzoek Algemene Rekenkamer inzake HSL-Zuid (I&M)

    Verstuurd aan

    Brief 2014D00415 van de commissie Defensie dd. 9 januari 2014 - Verzoek aan de Algemene Rekenkamer over verantwoordingsonderzoek BIV (Budget Internationale Veiligheid).

    Besluit: Het publicatieoverzicht van de Algemene Rekenkamer zoals opgenomen in haar Werkprogramma 2014, het meest actuele publicatieschema op de website van de Algemene Rekenkamer en het werkprogramma eerste helft 2014 van de commissie voor de Rijksuitgaven zullen worden geagendeerd ter bespreking in de volgende procedurevergadering.