Technische briefing : Besloten tecchnische briefing door de Algemene Rekenkamer over intracommunautaire btw-fraude

De vergadering is geweest

27 september 2012
9:30 - 10:15 uur
Locatie: Suze Groenewegzaal
Commissie: Financiƫn

Bijlage

Deelnemers

  • H. NeppĆ©rus (VVD)
  • F. Bashir (SP)
  • W. Koolmees (D66)

Agendapunten

  1. 1

    Besloten tecchnische briefing door de Algemene Rekenkamer over intracommunautaire btw-fraude

    Op donderdag 27 september a.s. zal de Algemene Rekenkamer gelijktijdig met de rekenkamers van Duitsland en België (Bundesrechnungshof respectievelijk Rekenhof) onderzoek publiceren naar intracommunautaire btw-fraude.

    Het onderzoek dat de Algemene Rekenkamer zal publiceren bestaat uit twee onderdelen: een nationaal rapport waarin wordt ingegaan hoe de verantwoordelijk bewindspersoon (staatssecretaris van Financiën) is omgegaan met de aanbevelingen die de Algemene Rekenkamer in 2009 heeft gedaan. In dat jaar werd vastgesteld dat deze omvangrijke vorm van fraude onvoldoende gecoördineerd en gestructureerd werd bestreden. Welke aanpassingen zijn er organisatorisch bij de Belastingdienst en andere betrokken instanties doorgevoerd? Wat is het effect daarvan? Hoe staat het met de internationale samenwerking om de btw-fraude aan te pakken?

    Gelijktijdig zal een gezamenlijke rapport van de drie nationale rekenkamers gepubliceerd worden, waarin de internationale vergelijking van maatregelen sinds 2009 wordt belicht.

  2. 2

    Rekenkamerapport "Intracommunautaire btw-fraude; Terugblik"

    Te behandelen:

    Loading data