Technische briefing : Briefing door de ambassadeur van Montenegro over opening EU-toetredingsonderhandelingen

De vergadering is geweest

14 juni 2012
10:00 - 11:00 uur
Locatie: Wttewaall van Stoetwegenzaal
Commissie: Europese Zaken

Op 9 december 2011 heeft de Europese Raad het principebesluit genomen dat de EU-toetredingsonderhandelingen met Montenegro worden geopend. De daadwerkelijke opening is daarbij afhankelijk gesteld van de voortgangsrapportage van de Europese Commissie met betrekking tot justitiële hervormingen in Montenegro. Op 22 mei jl. is dit rapport door de Europese Commissie gepubliceerd.

 

Op basis van deze rapportage zal de Raad Algemene Zaken d.d. 26 juni 2012 naar verwachting een besluit nemen. Met het oog op de voorbereiding van deze RAZ in de Kamer vindt de briefing door de ambassadeur van Montenegro, de heer Garcevic, plaats. De heer Garcevic zal eerst de Montenegrijnse visie op het voortgangsrapportage toelichten en is bereid vervolgens de vragen van de commissie te beantwoorden. 

 

Aanmelding voor deze activiteit via Parlis met de knop "Inschrijving" op het tabblad  "Deelnemers" van deze Parlisactiviteit.
 

Bijlage

Deelnemers

  • H.J. Ormel (CDA)
  • L. Bontes (PVV)
  • K.H.D.M. Dijkhoff (VVD)

Agendapunten

  1. 1

    EU-voorstel: Voortgangsrapport Montenegro COM(2012) 222

    Te behandelen:

    Loading data
  2. 2

    Brief van de ambassadeur van Montenegro (d.d. 10 mei 2012) inzake het verzoek voor een gesprek met de vaste commissie voor Europese Zaken