Werkbezoek : Werkbezoek aan DNB

De vergadering is geweest

6 februari 2012
11:00 - 16:00 uur
Locatie: Amsterdam
Commissie: Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Deelnemers

  • P.H. Omtzigt (CDA)
  • W.J.H. Lodders (VVD)
  • I.H.C. van den Besselaar (PVV)
  • J.F. Klaver (GroenLinks)
  • P. Ulenbelt (SP)

Agendapunten

  1. 1

    Programma

    Geachte leden van de Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

    Op maandag 6 februari vindt er een werkbezoek van de Vaste Kamercommissie plaats aan DNB. Het werkbezoek duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur en zal bestaan uit meerdere korte presentaties, waarbij per onderdeel voldoende ruimte aanwezig zal zijn voor vragen en discussie.

    Onderstaand ontvangt u de conceptagenda voor het werkbezoek:
    ??Om 11.00 uur ontvangst door directieleden Joanne Kellermann en Jan Sijbrand;
    ??Stand van zaken financiële positie pensioenfondsen, maximering van de korting (maatregel DNB), de wijze van doorvoeren van kortingen en de communicatie hierover;
    ??Het nieuwe pensioencontract en bijbehorende toezichtkader;
    ??Lunch;
    ??Invloed van de eurocrisis op pensioenfondsen;
    ??Europa / IORP-richtlijn;
    ??Eventuele terugstortingen in het verleden en openbaarheid van toezichtinformatie;
    ??De nieuwe toezichtmethodologie van DNB;
    ??Drankje na afloop.

    De parkeermogelijkheden bij De Nederlandsche Bank zijn helaas beperkt. Mocht u van plan zijn om met de auto te komen, dan vragen wij u om dit zo snel mogelijk kenbaar te maken. Onderstaand vindt u de routebeschrijving naar De Nederlandsche Bank.

    Wilt u er tot slot aan denken dat een bezoek aan de Nederlandsche Bank alleen mogelijk is met een geldig legitimatiebewijs. Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kunt u contact opnemen met David Rijsbergen (tel 020 524 23 20, mail: d.r.rijsbergen@dnb.nl ) of Hella van der Pal (tel 020 524 58 57, mail: w.m.m.van.der.pal@dnb.nl ).

    Met vriendelijke groet,

    David Rijsbergen

    Routebeschrijving naar De Nederlandsche Bank

    Auto:
    - Vanaf Utrecht (A2)
    Volg de borden Amsterdam Centrum. Via de Utrechtsebrug rijdt u de stad in, waarna u rechtdoor gaat via de Rijnstraat en het verlengde hiervan de Van Woustraat. Bij de kruising met de Stadhouderskade gaat u rechtdoor waarna u het gebouw van de Nederlandsche Bank aan uw rechterhand ziet liggen.
    - Vanaf Amersfoort (A1)
    Volg de borden richting Amsterdam. Neem de Ring Amsterdam en rij richting Centrum (S103-S111). U neemt de afslag Centrum (S110). Via de Utrechtsebrug rijdt u de stad in, waarna u rechtdoor rijdt via de Rijnstraat en het verlengde hiervan de Van Woustraat. Bij de kruising met de Stadhouderskade gaat u rechtdoor waarna u het gebouw van de Nederlandsche Bank aan uw rechterhand ziet liggen.
    - Vanaf Haarlem (A9), Den Haag-Rotterdam (A4)
    Via de Ring Amsterdam Zuid gaat u richting Amersfoort (S108-S115). U neemt de afslag RAI (S109-S110). Na de afslag gaat u bij de stoplichten rechtsaf. U rijdt langs de RAI tot aan de rotonde. Hier neemt u rechtsaf de President Kennedylaan. Bij de kruising met de Utrechtsebrug gaat u linksaf de Rijnstraat in die overgaat in de Van Woustraat. Bij de kruising met de Stadhouderskade gaat u rechtdoor waarna u het gebouw van de Nederlandsche Bank aan uw rechterhand ziet liggen.
    - Vanaf Leeuwarden-Zaandam (A8)
    Volg de borden richting Amsterdam. Via de Ring Amsterdam (A10) gaat u richting Amsterdam, Amersfoort, Utrecht. Daarna neemt u de afslag RAI, (S109-S110). Bij de stoplichten gaat u rechtsaf. U rijdt langs de RAI tot aan de rotonde. Hier neemt u rechtsaf de President Kennedylaan. Bij de kruising met de Utrechtsebrug gaat u linksaf de Rijnstraat in die overgaat in de Van Woustraat. Bij de kruising met de Stadhouderskade gaat u rechtdoor waarna u het gebouw van de Nederlandsche Bank aan uw rechterhand ziet liggen.

    Openbaar vervoer:
    Vanaf NS Station Amsterdam Centraal:
    - Metro
    Richting Gaasperplas (53), Gein (54) of Amstelveen (51), uitstappen halte Weesperplein. U neemt de uitgang Amstel/Sarphatistraat. Via de Sarphatistraat loopt u over de Amstel richting Frederiksplein. Bij de kruising met stoplichten gaat u linksaf waar zich de publieksingang van de