Technische briefing : Algemene Rekenkamer - Toezicht van DNB op de stabiliteit van banken

De vergadering is geweest

9 november 2011
10:00 - 11:00 uur
Locatie: Troelstrazaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

Bijlage

Deelnemers

  • M.G.J. Harbers (VVD)
  • V.A. Groot (PvdA)
  • B.A.M. Braakhuis (GroenLinks)
  • Voorzitter
    H.P.J. van Gerven (SP)
  • W. Koolmees (D66)
  • P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel (CDA)
  • E.A.J. Groen ()
  • A.P.C. (Tony) van Dijck (PVV)

Agendapunten

  1. 1

    Technische briefing verzorgd door de Algemene Rekenkamer over het onderzoeksrapport "Toezicht van DNB op de stabiliteit van banken"

    De Algemene Rekenkamer publiceert op woensdag 9 november a.s. het onderzoeksrapport Toezicht van DNB op de stabiliteit van banken. Dit rapport is het tweede deel van een onderzoek. Op 16 december 2009 werd de verkenning Het systeem van toezicht op de stabiliteit van financiele markten gepubliceerd. Dit onderzoek maakt deel van een reeks onderzoeken naar toezichthouders.

     Aanvankelijk lag het in de bedoeling om met dit onderzoek een beeld te geven van de manier waarop DNB toezicht uitvoert op banken. Dat onderzoek heeft de Algemene Rekenkamer niet kunnen verrichten, omdat we geen toegang hebben gekregen tot de toezichtsdossiers van DNB. Het onderzoek gaat wel onder meer in op de maatregelen die DNB sinds de kredietcrisis heeft genomen - de waarborgen die DNB inbouwt voor de stabiliteit van de financiële markt -, hoe dit past binnen de bestaande wetgeving en wat de rol van de minister van Financiën is bij het toezicht op toezichthouder DNB.

    Het rapport bevat aanbevelingen en een bestuurlijke reactie van zowel de minister van Financiën en De Nederlandsche Bank.

     Indien u voornemens bent deze briefing bij te wonen kunt u zich uiterlijk
    woensdag 8 november 2011 om 16.00 uur aanmelden via het tabblad Deelnemers van de
    activiteit in Parlis of mailen naar cie.ru@tweedekamer.nl

     

    Deze briefing kan alleen doorgang vinden als zich minimaal 4 Kamerleden aanmelden. Indien niet voldoende aanmeldingen worden ontvangen zal de briefing worden afgelast.


     

    Te behandelen:

    Loading data