Technische briefing : Algemene Rekenkamer - Leren van subsidie-evaluaties

De vergadering is geweest

13 oktober 2011
14:00 - 15:00 uur
Locatie: Aletta Jacobszaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

Bijlagen

Deelnemers

  • M.G.J. Harbers (VVD)
  • Voorzitter
    H.P.J. van Gerven (SP)
  • A.P.C. (Tony) van Dijck (PVV)
  • H. Brinkman (PVV)
  • W. Koolmees (D66)
  • E.A.J. Groen ()

Agendapunten

  1. 1

    Algemene Rekenkamer rapport "Leren van subsidie-evaluaties".

    Dit onderzoek is een vervolg op het in 2010 gepubliceerde rapport Inzicht in belastinguitgaven, specifieke uitkeringen en subsidies. In het onderzoek dat de Algemene Rekenkamer op 13 oktober 2011 publiceert is onderzocht of het Rijk in de gaten houdt of al deze subsidiegelden effectief worden besteed. Daarvoor bestaat het instrument van evaluaties. Tevens is onderzocht in hoeverre de uitkomsten van uitgevoerde evaluaties gebruikt worden en de lessen daaruit adequaat benut door bijvoorbeeld ineffectieve subsidies aan te passen of stop te zetten. Ook heeft de Algemene Rekenkamer nagegaan of de informatie die de verantwoordelijke ministers aan de Tweede Kamer sturen over de effectiviteit van subsidies een ongekleurde weergave is van de informatie uit de evaluatierapporten. In dit rapport komen onderzochte subsidie-evaluaties van diverse ministeries aan de orde.
    De reactie van de minister van Financiën op de conclusies en aanbevelingen van de Algemene Rekenkamer is meegenomen in het rapport. 


    Indien u voornemens bent deze briefing bij te wonen kunt u zich uiterlijk
    woensdag 12 oktober 2011 aanmelden via het tabblad Deelnemers van de
    activiteit in Parlis of mailen naar cie.ru@tweedekamer.nl

     

    Deze briefing kan alleen doorgang vinden als zich minimaal 4 Kamerleden aanmelden. Indien niet voldoende aanmeldingen worden ontvangen zal de briefing worden afgelast.