Technische briefing : Algemene Rekenkamer - verbeteren verantwoording ontwikkelingssamenwerking

De vergadering is geweest

7 oktober 2010
11:30 - 12:30 uur
Locatie: Statenlokaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

* Herziene convocatie* in verband met vernieuwde agenda

Bijlage

Deelnemers

  • Voorzitter
    Ch.B. Aptroot (VVD)
  • K.H.D.M. Dijkhoff (VVD)
  • S.W. Dikkers (PvdA)
  • A. El Fassed (GroenLinks)
  • J.S. Voordewind (ChristenUnie)
  • E.A.J. Groen ()

Agendapunten

  1. 1

    Verbetering verantwoording ontwikkelingssamenwerking

    De Algemene Rekenkamer brengt op 7 oktober 2010 een brief uit met de resultaten van een uitgevoerde verkenning naar de mogelijkheden om de verantwoording door het kabinet over ontwikkelingssamenwerking te verbeteren. Deze verkenning mondt uit in een aantal aanbevelingen, waarbij aandachtspunten zijn geformuleerd voor de transparantie en de verantwoording over middelen voor ontwikkelingsamenwerking.

     

    Tijdens de briefing 'Verbetering verantwoording ontwikkelingssamenwerking' wordt toegelicht wat de Kamer de komende tijd aan producten van de Algemene Rekenkamer mag verwachten op het terrein van ontwikkelingssamenwerking en hoe de uitgevoerde verkennning zich verhoudt tot de ontwerpbegroting 2011 van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de jaarverslagen van dit departement. 

     

    De AR heeft de afgelopen jaren ervaringen opgedaan met onderzoek op het terrein van ontwikkelingssamenwerking, zoals de rapporten Drinkwater in ontwikkelingslanden (Kamerstuk 31 484, d.d. 5 juni 2008), Lessen van de tsunami (Kamerstuk 29 956, nr. 15, d.d. 16 december 2008), Geldstromen ontwikkelingssamenwerking (Kamerstuk 32 318, nr. 1, d.d. 17 februari 2010) en het jaarlijkse Rapport bij het jaarverslag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Kamerstuk 32 360-V, nr. 4, d.d. 18 mei 2010), met name daarin de onderdelen daarvan over niet-financiële beleidsinformatie.