Procedurevergadering : Extra procedurevergadering

De vergadering is geweest

15 september 2010
10:00 - 10:30 uur
Locatie: Aletta Jacobszaal
Commissie: algemene commissie voor Wonen, Wijken en Integratie

Bijlagen

Agendapunten

  1. 1

    Algemeen overleg Staatssteundossier woningcorporaties

    Hedenmiddag is van 14.00 - 17.00 uur een algemeen overleg Staatssteundossier woningcorporaties met de minister voor WWI gepland. Daartoe is besloten in de procedurevergadering van donderdag 9 september jl. De fracties van CDA, VVD en PVV hebben inmiddels verzocht om uitstel van het algemeen overleg, zodat de commissie WWI de gelegenheid heeft om ter voorbereiding op het algemeen overleg alsnog een gesprek te hebben met de vertegenwoordiger van de Europese Commissie, in de persoon van de DG mededinging.

    Besluit: Het algemeen overleg Staatsteun woningcorporaties wordt uitgesteld, maar gepland voor de publicatie van de Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. De publicatie vindt plaats op1 november 2010.
    De minister is reeds verzocht voor het AO geen onomkeerbare stappen te nemen.

    Besluit: De DG Mededinging van de Europese Commissie wordt uitgenodigd voor een gesprek met de commissie. Dit gesprek dient plaats te vinden voor publicatie van bovengenoemde regeling per 1 november a.s..

    Besluit: Voor publicatie van bovengenoemde regeling per 1 november a.s. vindt een rondetafelgesprek plaats. De leden worden verzocht uiterlijk 16 september a.s. namen aan te leveren van uit te nodigen organisaties.