Petitie : Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

De vergadering is geweest

8 september 2010
12:30 - 12:45 uur
Locatie: Petitie Statenpassage
Commissie: Verkeer en Waterstaat (2008-2010)

 

 

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Petitie aanbieding inzake (onderdelen van) het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

    Uw voorzitter zal op woensdag 8 september 2010 te 12.30 uur petities inzake (onderdelen van) het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer in ontvangst nemen van achtereenvolgens de volgende organisaties. Deze organisaties zijn ieder met twee personen aanwezig; zij krijgen ieder maximaal drie minuten het woord (langer is niet mogelijk vanwege de volle agenda).

     

    12.31 – 12.34 uur: bewonersorganisatie Spoorboog Deventer o.l.v. mevrouw T. Beijers inzake spoorboog Colmschate (zie ook www.spoorboogdeventer.nl/)

    12.34 – 12.37 uur: SP Statenfractie Gelderland die namens een groot aantal bewoners langs spoorlijnen in Overijssel en Gelderland een petitie zullen aanbieden (zie ook www.laatdegoederentreinvaren.nl)

    12.37 – 12.40 uur: CDA-gemeenteraadsfractie Wierden o.l.v. gemeenteraadslid mevrouw T.W. ter Horst - Oppewal (zie ook http://www.cda.nl/Wierden/Actueel/In_de_media/2010/7/28/CDA_vreest_toename_goederenvervoer_per_spoor.aspx)

     

    Na de petitieaanbieding bestaat voor leden die dat wensen de gelegenheid tot 12.55 uur om zich naar buiten te begeven alwaar zich – naar wij begrijpen – grote aantallen medestanders van deze organisaties zullen bevinden.

     

    Het rondetafelgesprek Programma Hoogfrequent Spoorvervoer vindt aansluitend, vanaf 12.30 uur, plaats in de Thorbeckezaal. Vanwege de grote belangstelling is een meekijk en -luisterzaal geregeld (Groen van Prinstererzaal)

     

    De petitieaanbieding zal plaatsvinden in de Statenhal

     

    Uw aanwezigheid bij deze petitieaanbieding wordt zeer op prijs gesteld.

     

    Ik maak u er graag op attent dat er tijdens de petitieaanbieding binnen alsook bij de manifestaties op het Plein pers aanwezig is en/of foto’s en video-opnamen gemaakt zullen worden.

     

     

     

  2. 2

    Verzoek aan minister van Verkeer en Waterstaat om heroverweging op bouwplannen voor een spoorboog door stadsdeel Colmschate