Technische briefing : Algemene Rekenkamer - Terugblikonderzoek Financiële gevolgen van Europees beleid

De vergadering is geweest

29 september 2009
16:00 - 17:00 uur
Locatie: Aletta Jacobszaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

Aanmelden voor deze activiteit bij voorkeur voor maandag 28 september 16.00 uur via Parlis met de knop “Inschrijving”op het tabblad”Deelnemers” of via e-mail (cie.ru@tweedekamer.nl). Dan wordt u geïnformeerd als er een evt. embargo-exemplaar van het rapport beschikbaar is.

Bijlage

Deelnemers

  • J.H. ten Broeke (VVD)
  • F. Bashir (SP)
  • C.W.A. Jonker (CDA)

Agendapunten

  1. 1

    Technische briefing door de Algemene Rekenkamer over haar publicatie Terugblikonderzoek Aandacht voor financiële gevolgen van Europees beleid

    Dit op dinsdag 29 september a.s. te verschijnen rapport van de Algemene Rekenkamer grijpt terug op rekenkameronderzoek uit 2004 met dezelfde titel (kamerstuk 29751, nrs. 1-2). Bezien is of de indertijd gesignaleerde problemen opgelost zijn en de aanbevelingen van de Algemene Rekenkamer van toen navolging hebben gekregen.

    Bij dit onderzoek gaat het met name over de informatievoorziening vanuit het kabinet aan de Tweede Kamer over de financiële gevolgen van EU-beleid. Hierbij zijn documenten bestudeerd en gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van ministeries, de permanente vertegenwoordiging in Brussel en stafmedewerkers van de Tweede Kamer. Verder is er verdiepend onderzoek verricht aan de hand van een steekproef van de fiches over EU-beleid over de periode 2005-2008.