Agendapunten

  1. 1

    Vaststelling vragenlijst ten behoeve van hoorzittingen Thuiszorg n.a.v. casus Meavita.

    Vergaderorde:

    Het eerste uur zal worden besteed aan het beantwoorden van de vooraf toegezonden hoofdvragen, waarbij het verzoek is gedaan zoveel mogelijk concrete voorbeelden, zowel in positieve als in negatieve zin, te noemen. In het tweede uur bestaat beperkte mogelijkheid om aanvullende/specifieke vragen te stellen.
     

    DAG 1 (hoofdvragen)

    1. Welke interne en externe factoren hebben naar uw oordeel geleid tot de ontstane situatie bij Meavita?
    2. In hoeverre was u in voldoende mate geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen Meavita en voldoende toegerust om daarop invloed uit te oefenen?
    3. In hoeverre stonden binnen Meavita de maatschappelijke doelen en de belangen van de individuele cliënten centraal?
    4. Wat kunnen andere instellingen, zorgkantoren, (interne en externe) toezichthouders en de lokale en landelijke overheid daarvan leren?

    DAG 2 (hoofdvragen)

    1. Welke majeure ontwikkelingen ziet u in de thuiszorg in de afgelopen jaren, en wat is daarvan de invloed geweest op de maatschappelijke doelen, de kwaliteit, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de thuiszorg, ook voor individuele cliënten
    2. Wat is uw visie op de toekomst van de thuiszorg? De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaat uit van een nieuwe ordening van zorg en welzijn. Welke belemmeringen heeft u ervaren, wat ontbreekt er en welke aanpassingen/oplossingen acht u nodig ten aanzien van de ordening zorg en welzijn?