Technische briefing : Algemene Rekenkamer over Opvang zwerfjongeren

De vergadering is geweest

18 december 2008
11:00 - 12:00 uur

Bijlage

Deelnemers

  • S. Bouchibti (PvdA)
  • A.S. Uitslag (CDA)
  • M.C. Langkamp (SP)
  • A.J. Timmer (PvdA)
  • M.L. (Mei Li) Vos (PvdA)

Agendapunten

  1. 1

    Briefing door de Algemene Rekenkamer over het rapport van de ARK 'Opvang zwerfjongeren; stand van zaken beleidsontwikkeling'

    Sinds 2002 besteedt de Algemene Rekenkamer regelmatig in rapporten aandacht aan de opvang van zwerfjongeren (rapporten in 2002, 2003, 2004, 2005 en 2007). Een belangrijke reden hiervoor is dat zwerfjongeren vaak tussen wal en schip vallen omdat zij zorg en aandacht nodig hebben op het grensvlak van jeugdzorg en maatschappelijke opvang.

    In 'Opvang Zwerfjongeren 2008' maakt de Algemene Rekenkamer de stand van zaken op van de beleidsontwikkeling voor de opvang van zwerfjongeren bij zowel centrumgemeenten als rijksoverheid.

    Het rapport wordt gepubliceerd op donderdag 18 december 2008 en beschrijft initiatieven die gericht zijn op het versterken van het beleid voor zwerfjongeren zoals het verbeteren van de beleidsinformatie over zwerfjongeren en het versterken van een samenhangend voorzieningenaanbod voor de jongeren.

    De staatssecretaris van VWS deed naar aanleiding van het rapport de toezegging in 2010 onderzoek uit te laten voeren naar de stand van zaken rondom zwerfjongeren. Met de toezegging van de staatssecretaris om in 2010 een onderzoek uit te laten voeren heeft de Algemene Rekenkamer besloten die jaar geen landelijk beeld van het aantal zwerfjongeren en de ontwikkeling in voorzieningen te geven.

    ----------------------
    Leden die zich willen aanmelden voor de bovenstaande briefing en/of een exemplaar van het embargorapport willen aanvragen, wordt verzocht dit uiterlijk 11 december 2008, 12.00 uur, kenbaar te maken via e-mail (cie.ru@tweedekamer.nl)