Technische briefing : Algemene Rekenkamer - tussentijdse presentatie Bezwaaronderzoek Belastingdienst

De vergadering is geweest

12 februari 2009
11:30 - 12:30 uur

Bijlage

Deelnemers

  • S.A. Blok (VVD)
  • F. Bashir (SP)
  • P.H. Omtzigt (CDA)
  • Voorzitter
    Ch.B. Aptroot (VVD)
  • P.J.G. Tang (PvdA)

Agendapunten

  1. 1

    Tussentijdse technische briefing Bezwaaronderzoek Belastingdienst

    De Algemene Rekenkamer biedt op verzoek van de vaste commissie Financiën van de Tweede Kamer een besloten briefing aan over het lopende bezwaaronderzoek Belastingdienst. Aan bod komt de focus binnen dit bezwaaronderzoek, de functie van een bezwaaronderzoek en de aanpak.

    De Algemene Rekenkamer had het bezwaaronderzoek aangekondigd op Verantwoordingsdag 21 mei 2008 aangekondigd. Aanleiding was de cumulatie van ICT- en verwerkingsproblemen bij de Belastingdienst bij de uitvoering van diverse taken. Naast het Rapport bij het jaarverslag Ministerie van Financiën van 21 mei 2008 en het rapport Rijk verantwoord van dezelfde datum heeft de Algemene Rekenkamer eerder onderzoek naar (een deel van) de problematiek gedaan en erover gerapporteerd in ICT-project huur- en zorgtoeslag (van 31 januari 2008) en Lessen uit ICT-projecten bij de overheid deel B (van 1 juli 2008).

    De eerste openbare rapportage over het bezwaaronderzoek Belastingdienst van de Algemene Rekenkamer is te verwachten op Verantwoordingsdag 20 mei 2009.

    ---------------------

    Leden die zich willen aanmelden voor de bovenstaande briefing wordt verzocht dit liefst vóór dinsdag 10 februari a.s., 14.00 uur, kenbaar te maken via e-mail (cie.ru@tweedekamer.nl).