E-mailprocedure : Voorstel Gedragscode aanmelden voor plenaire behandeling (mogelijk in de vorm van een wetgevingsoverleg)

De vergadering is geweest

25 juni 2024
12:00 uur
Van: Commissie Werkwijze der Kamer
Verzonden: dinsdag 25 juni 2024 15:21
Aan: GC-Commissie-WERK
Onderwerp: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] voorstel Gedragscode wordt aangemeld voor plenaire behandeling (in de vorm van een wetgevingsoverleg)

Geachte leden van de commissie voor de Werkwijze,
 
Graag informeer ik u over de uitkomst van de e-mailprocedure omtrent de Gedragscode:
  • De volgende fracties hebben ingestemd met het voorstel: Lahlah (GroenLinks-PvdA), Michon-Derkzen (VVD), Postma (NSC), Sneller (D66), Inge van Dijk (CDA) en Van Nispen (SP).
  • De overige fracties hebben niet gereageerd.
Daarmee is het voorstel aangenomen. Dat betekent dat het voorstel van het Presidium tot wijziging van de Gedragscode en de Regeling toezicht en handhaving wordt aangemeld voor verdere behandeling in de vorm van een wetgevingsoverleg.
 
Met vriendelijke groeten,

Miguel Israel

Van: Commissie Werkwijze der Kamer
Verzonden: dinsdag 18 juni 2024 11:53
Aan: GC-Commissie-WERK
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] voorstel Gedragscode aanmelden voor plenaire behandeling (mogelijk in de vorm van een wetgevingsoverleg)
 
Geachte leden van de commissie voor de Werkwijze,
 
Het Presidium heeft de bijgaande nota naar aanleiding van het verslag aan de commissie voor de Werkwijze verzonden (Kamerstuk 35351, nr. 29). In de nota geeft het Presidium antwoord op de vragen van de commissie over het voorstel van het Presidium tot wijziging van de Gedragscode Leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en de Regeling toezicht en handhaving Gedragscode Leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
 
Met de beantwoording is de schriftelijke voorbereiding in principe afgerond. Graag stel ik uw commissie om die reden voor het voorstel van het Presidium aan te melden voor plenaire behandeling. Daarbij stel ik u tevens de vraag of deze behandeling -ter ontlasting van de plenaire agenda- kan plaatsvinden in de vorm van een wetgevingsoverleg.
 
Ik verzoek u om uiterlijk dinsdag 25 juni om 12.00 uur te laten weten of u instemt met dit voorstel en daarbij tevens aan te geven of de vorm van een wetgevingsoverleg tot de mogelijkheden behoort (bij voorkeur met de knop ‘Allen beantwoorden’ op deze mail).
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. *
 
Met vriendelijke groeten,
 
Israel
Griffier van de commissie voor de Werkwijze
Tweede Kamer der Staten-Generaal

* Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-MAILPROCEDURE] voorstel Gedragscode aanmelden voor plenaire behandeling (mogelijk in de vorm van een wetgevingsoverleg)

    Besluit: Het voorstel van het Presidium tot wijziging van de Gedragscode en de Regeling toezicht en handhaving wordt aangemeld voor verdere behandeling in de vorm van een wetgevingsoverleg.
    • De volgende fracties hebben ingestemd met het voorstel om de Gedragscode en de Regeling toezicht en Handhaving aan te melden voor behandeling in de vorm van een wetgevingsoverleg: Lahlah (GroenLinks-PvdA), Michon-Derkzen (VVD), Postma (NSC), Sneller (D66), Inge van Dijk (CDA) en Van Nispen (SP).
    • De overige fracties hebben niet gereageerd.

    Te behandelen:

    Loading data

    Loading data