E-mailprocedure : Voorstel om de aanpassing fractiekostenregeling aan te melden voor plenaire behandeling (als hamerstuk)

De vergadering is geweest

4 juni 2024
15:00 uur
Van: Commissie Werkwijze der Kamer
Verzonden: dinsdag 4 juni 2024 16:38
Aan: Commissie Werkwijze
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE] fractiekostenregeling gereed voor plenaire behandeling (als hamerstuk)
 
Geachte leden van de commissie voor de Werkwijze,
 
Graag informeer ik u over de uitkomst van de e-mailprocedure over de vaststelling van de fractiekostenregeling.
  • De volgende leden en fracties hebben ingestemd met het voorstel: Markuszower (PVV), Lahlah (GroenLinks-PvdA), Michon-Derkzen (VVD), Postma (NSC), Vermeer (BBB), Inge van Dijk (CDA), Van Nispen (SP), Diederik van Dijk (SGP), Grinwis (ChristenUnie) en Koekoek (VOLT).
  • De overige leden en fracties hebben niet gereageerd.
 
Daarmee is het voorstel aangenomen. De aanpassing van de fractiekostenregeling zal worden aangemeld voor plenaire behandeling.
Daarbij spreek ik richting de Plenaire Griffie de verwachting uit dat deze behandeling kan plaatsvinden in de vorm van een hamerstuk.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Miguel Israel
Griffier van de commissie voor de Werkwijze


------
Van:
Commissie Werkwijze der Kamer
Verzonden: vrijdag 31 mei 2024 09:08
Aan: Commissie Werkwijze
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] voorstel om de aanpassing fractiekostenregeling aan te melden voor plenaire behandeling (als hamerstuk)
 
Geachte leden van de commissie voor de Werkwijze,
 
Het Presidium heeft de bijgaande nota naar aanleiding van het verslag aan de commissie voor de Werkwijze verzonden (Kamerstuk 36386, nr. 5). In de nota geeft het Presidium antwoord op de vragen van de commissie over het voorstel van het Presidium tot vaststelling van de Regeling financiële ondersteuning fracties en groepen Tweede Kamer 2023.
 
Met de beantwoording is de schriftelijke voorbereiding in principe afgerond. Graag stel ik uw commissie om die reden voor de aanpassing van de fractiekostenregeling aan te melden voor plenaire behandeling. Daarbij spreek ik de verwachting uit dat deze behandeling -zonder tegenbericht- kan plaatsvinden in de vorm van een hamerstuk.
 
Ik verzoek u om uiterlijk dinsdag 4 juni om 15.00 uur te laten weten of u instemt met dit voorstel (bij voorkeur met de knop ‘Allen beantwoorden’ op deze mail).
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. *
 
Met vriendelijke groeten,
 
Miguel Israel
Griffier van de commissie voor de Werkwijze

 
* Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel om de aanpassing fractiekostenregeling aan te melden voor plenaire behandeling (als hamerstuk)

    Te behandelen:

    Loading data