E-mailprocedure : Verzoek van het lid De Roon om een brief over de situatie in Oekraïne, te ontvangen voorafgaand aan het CD RBZ/Strategisch Kompas

De vergadering is geweest

19 januari 2022
17:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik u het spoedverzoek voor van het lid De Roon (PVV) om het kabinet te verzoeken om een brief, uiterlijk te ontvangen voorafgaand aan het commissiedebat Raad Buitenlandse Zaken/Strategisch Kompas op 20 januari 2022 (morgen), over het aanstaande bezoek van de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken aan Kiev waarin tevens wordt ingegaan op de volgende vragen:
-         de is laatste stand van zaken t.a.v. de oplopende spanningen, incl. en een korte dreigingsanalyse;
-         wat wordt de diplomatieke inzet van Nederland en met welke partijen gaat er gesproken worden;
-         is Nederland voornemens om personele of materiële hulp aan te bieden aan Oekraïne? Zo ja, is deze van civiele of militaire aard?
 
Graag verneem ik uiterlijk vandaag (woensdag 19 januari) om 17.00 uur of u, namens uw fractie, kunt instemmen met dit voorstel.* Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid De Roon om een brief over de situatie in Oekraïne, te ontvangen voorafgaand aan het commissiedebat RBZ/Strategisch Kompas op 20 januari 2022

    Te behandelen:

    Loading data