Brief lid / fractie : Verzoek van de leden Beckerman (SP) en Koerhuis om een schriftelijke reactie van de minister van BZK te vragen op de twee rondetafelgesprekken over woonfraude en deze naar de Kamer te sturen vóór het AO Woonfraude op 24 april 2019. Deze leden vernemen graag in een brief een reactie in ieder geval op de volgende punten: 1) de mogelijkheden op korte termijn voor corporaties om op basis van geanonimiseerde data en risicoprofielen van LAA/Belastingdienst/UWV/SVB woonfraude op te sporen en voor gemeenten om het inschrijvingsproces in de BRP te verbeteren, zoals inschrijvingen op sociale huurwoningen beter te laten controleren op het huurcontract; 2) de mogelijkheden van een wettelijke grondslag om LAA/Belastingdienst/UWV/SVB gegevens te laten delen met corporaties en om het op één plek te beleggen; 3) de mogelijkheden van een privaat of publiek Huurderspaspoort en Online Identiteit om aan de ene kant woonfraude op te sporen en aan de andere kant huurders regie te laten houden op hun eigen gegevens: 4) een stand van zaken op ‘Regie op gegevens’ en in hoeverre een Huurderspaspoort en Online Identiteit hierop aan zou kunnen sluiten.

Download

Ondertekenaars

  • Eerste ondertekenaar
    Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid
  • Mede ondertekenaar
    D.A.N. Koerhuis, Tweede Kamerlid

Gerelateerde documenten

Hieronder kunt u documenten vinden die zijn gerelateerd aan moties. Gerelateerde documenten zijn brieven van de regering waarin een verwijzing staat naar (de uitwerking van) de motie.

Brief commissie aan bewindspersoon

Aan bewindspersoon - De commissie stemt in met het voorstel om een reactie te vragen aan de minister BZK op de position papers van de twee rondetafelgesprekken Woonfraude. De overige aangedragen suggesties, waaronder o.a. een door een externe persoon aangedragen notitie over online identiteit en Woonfraudebrief, zullen in deze brief worden meegenomen.

Indiener C.J.M. Roovers, griffier