E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Verzoek van het lid Van Vroonhoven-Kok (NSC) tot uitstel van het commissiedebat Nationale fiscaliteit d.d. 4 september 2024

De vergadering is geweest

30 augustus 2024
14:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In het kader van deze e-mailprocedure hebben de fracties van PVV, VVD en BBB hun steun uitgesproken voor het namens de fractie van NSC door mevrouw Van Vroonhoven-Kok gedane voorstel tot uitstel van het commissiedebat Nationale fiscaliteit.
 
De fracties van GroenLinks-PvdA, D66, CDA, ChristenUnie en Partij voor de Dieren hebben laten weten het voorstel niet te steunen.
Van de overige fracties is geen reactie op het voorstel ontvangen.
 
Het voorstel heeft aldus steun gekregen van fracties die gezamenlijk een meerderheid van de Kamer vertegenwoordigen en is derhalve aangenomen.
 
Het commissiedebat Nationale fiscaliteit, dat op 4 september 2024 zou plaatsvinden, wordt derhalve tot nader order uitgesteld.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën 


Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In het onderstaande bericht doet het lid Van Vroonhoven-Kok (NSC) het voorstel om het aanstaande woensdag 4 september (13.00 – 18.00 uur) te houden commissiedebat Nationale fiscaliteit tot nader order uit te stellen. Voor een toelichting op dat voorstel verwijs ik naar het bericht zelf.
 
De vaste commissie voor Financiën had dit commissiedebat oorspronkelijk gepland op 27 juni 2024. In de procedurevergadering van 13 juni jl. besloot de commissie echter tot het uitstellen van dat commissiedebat en in de daaropvolgende procedurevergadering besloot de commissie het debat te houden op 4 september, waarbij de duur van het debat vanwege het grote aantal geagendeerde Kamerbrieven werd verlengd.
De agenda van het commissiedebat vindt u in Parlis via deze link: Activiteit (tweedekamer.nl)
 
Namens de voorzitter van uw commissie, mevrouw Tielen, verzoek ik u uiterlijk vrijdag 30 augustus 2024 om 14.00 uur te laten weten of uw fractie het voorstel tot uitstel van het op 4 september geplande commissiedebat Nationale fiscaliteit ondersteunt (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht.
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. *
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën 

 
Van: ------
Verzonden: woensdag 28 augustus 2024 12:52
Aan: Commissie Financiën 
CC:  ----
Onderwerp: Verzoek uitstel Commissiedebat Nationale Fiscaliteit van Vroonhoven-Kok (NSC)
 
Beste collega,
 
Graag zou ik namens het Lid van Vroonhoven-Kok (NSC) het verzoek willen doen om het debat Nationale Fiscaliteit, geagendeerd op woensdag 4 september 2024 om 13:00, uit te stellen tot na Prinsjesdag. Reden hiervoor is dat de timing erg ongelukkig is, dit debat zou nu namelijk het belastingplan en de begrotingsbehandeling doorkruisen. Graag zouden we daarom een procedure willen opstarten, zo kunnen we een beter en inhoudelijker debat met elkaar voeren.
 
Met vriendelijke groeten,

Persoonlijk Assistent Nicolien van Vroonhoven-Kok
Nieuw Sociaal Contract

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Van Vroonhoven-Kok (NSC) tot uitstel van het commissiedebat Nationale fiscaliteit d.d. 4 september 2024

    Te behandelen:

    Loading data