E-mailprocedure : Emailprocedure verzoek van het lid Piri inzake een kabinetsreactie op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof

De vergadering is geweest

22 juli 2024
12:00 uur
Aan de (plv.) leden van de commissie Buitenlandse Zaken
 
Geachte leden,
 
In reactie op onderstaande emailprocedure hebben de fracties van NSC, D66, BBB, CDA, SP, Denk, PvdD en Volt laten weten het voorstel van de fractie van GL-PvdA te steunen. Deze fracties vertegenwoordigen samen 79 zetels. De fractie van de SGP heeft laten weten het voorstel niet te steunen. De overige fracties hebben niet gereageerd. Daarmee is er een meerderheid voor het voorstel van mevrouw Piri. De brief, waar zij in haar voorstel om verzoekt, zal dan ook namens uw commissie aan de minister gestuurd worden.
 
Met vriendelijke groet,
 
Arjen Westerhoff
griffier

Aan de (plv.) leden van de commissie Buitenlandse Zaken
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik per e-mailprocedure een verzoek van het Lid Piri aan u voor. Zij stelt voor het kabinet om een brief te vragen inzake de recente uitspraak van het Internationaal Gerechtshof over de Palestijnse Gebieden. Zie voor de precieze formulering van het verzoek de e-mail hieronder.
 
U wordt verzocht uiterlijk maandag 22 juli om 12.00 uur via reply all te laten weten of uw fractie dit verzoek steunt. Kort na deze reactietermijn zal ik u berichten over de uitkomst van de e-mailprocedure.
 
Met vriendelijke groet,
 
Arjen Westerhoff
griffier
 
Van: Piri, K.P. (Kati) <k.piri@tweedekamer.nl>
Verzonden: vrijdag, juli 19, 2024 4:32 PM
Aan: Commissie BUZA <cie.buza@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Emailprocedure reactie ICJ
 
Beste griffie,
 
Graag zou ik via de commissie het kabinet om een brief willen vragen over de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof over de Palestijnse Gebieden, gehouden vandaag, waarin het kabinet aangeeft hoe zij de uitspraak interpreteert en welke consequenties de uitspraak heeft voor het kabinetsbeleid ten aanzien van Israël en de Palestijnse Gebieden, inclusief het ontmoedigingsbeleid. 
 
Ik zou het kabinet willen verzoeken deze brief binnen drie weken naar de Kamer te sturen.
 
Groet,
Kati 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Emailprocedure verzoek van het lid Piri inzake een kabinetsreactie op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof

    Te behandelen:

    Loading data