E-mailprocedure : Verzoek van het lid Erkens tot omzetten van het commissiedebat NAVO in schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

1 juli 2024
11:00 uur
UITKOMST
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Door een technische onvolkomenheid is bijgevoegde mail van het lid Piri (GroenLinks-PvdA), waarin zij haar steun voor onderstaand verzoek intrekt, niet door ons ontvangen en daardoor ook niet verwerkt in het resultaat. Het intrekken van de steun voor het verzoek betekent dat er toch geen meerderheid* is voor omzetten van het debat naar een schriftelijk overleg. Het commissiedebat NAVO op woensdag 3 juli zal daarom doorgang vinden.

---
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Op onderstaande e-mailprocedure inzake het voorstel van het lid Erkens (VVD) om het commissiedebat NAVO om te zetten in een schriftelijk overleg, is als volgt gereageerd:
•             De fracties van GroenLinks-PvdA, NSC, BBB en SGP zijn voor het voorstel;
•             De fracties van D66, CDA, SP en Volt zijn tegen het voorstel;
•             Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dit houdt in dat er een meerderheid* is voor het voorstel en het commissiedebat NAVO zal worden omgezet in een schriftelijk overleg. De inbrengtermijn wordt hierbij vastgesteld op woensdag 3 juli om 10.00 uur.

________________________________________________________


Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken:
 
Geachte leden,
 
Het lid Erkens (VVD) verzoekt om het voor woensdagavond 3 juli geplande commissiedebat NAVO (19.00 – 21.00 uur) om te zetten in een schriftelijk overleg – zie onderstaande mail voor de precieze formulering van zijn verzoek.
 
U wordt verzocht om uiterlijk maandag 1 juli om 11.00 uur via ‘reply all’ aan te geven of uw fractie dit verzoek steunt. Kort na sluiting van deze emailprocedure* zal ik u informeren over de uitkomst daarvan.
 
Met vriendelijke groet,
 
Arjen Westerhoff
griffier
Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken