E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Conceptbrief van de commissie voor de Rijksuitgaven inzake de dechargeverlening voor het door de ministers gevoerde financieel beheer in het jaar 2023

De vergadering moet nog plaatsvinden

1 juli 2024
16:00 uur
Aan de (plv.) leden van de commissie voor de Rijksuitgaven
 
Geachte leden,
 
In de procedurevergadering van 13 juni 2024 heeft uw commissie besloten haar jaarlijkse adviesbrief ten behoeve van de besluitvorming door de Kamer over het verlenen van decharge over het financiële beleid vast te stellen via een e-mailprocedure. De Kamer kan het advies van de commissie voor de Rijksuitgaven betrekken bij de stemmingen op 4 juli 2024, de laatste dag voor het zomerreces.
 
Bijgevoegd is de conceptbrief inzake de dechargeverlening voor het door de ministers gevoerde financieel beheer in het jaar 2023.
Mede namens de voorzitter van de commissie voor de Rijksuitgaven, de heer Sneller, leg ik u hierbij het voorstel voor om in te stemmen met de conceptbrief en deze aan de Kamer te zenden.
 
Ik verzoek u uiterlijk maandag 1 juli 2024 om 16.00 uur te laten weten of u instemt met het voorstel.
Spoedig na het verstrijken van deze termijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen en de adviesbrief kan worden verzonden.*
 
Indien u opmerkingen bij of aanvullingen op de brief heeft, verzoek ik u die zo snel mogelijk aan de commissiestaf door te geven, zodat zo nodig nog tijdig voor de stemmingen een aangepaste conceptbrief kan worden opgesteld.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën en waarnemend griffier van de commissie voor de Rijksuitgaven