E-mailprocedure : Omzetten wetgevingsoverleg Jaarverantwoording 2023 in een schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

21 juni 2024
10:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik u het voorstel voor van het lid Kamminga (VVD) om het wetgevingsoverleg Jaarverantwoording 2023 d.d. 27 juni 2024 om te zetten in een schriftelijk overleg. Indien u instemt met dit voorstel zal de deadline voor inbreng voor het SO vastgesteld worden op dinsdag 25 juni 2024 16.00 uur en wordt de minister verzocht haar antwoorden uiterlijk 2 juli 2024 aan de Kamer te sturen. De rapporteurs kunnen hun inbreng ook schriftelijk leveren.

Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 21 juni 2024 10.00 uur of u, namens uw fractie, instemt met dit voorstel, via een reply all op dit bericht. Kort na het verstrijken van deze reactietermijn zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Eva Meijers
Commissiegriffier
Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
& Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid: “2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek Kamminga (VVD) om Wetgevingsoverleg Jaarverantwoording 2023 d.d. 27 juni 2024 om te zetten in schriftelijk overleg

    Te behandelen:

    Loading data