E-mailprocedure : E-mailprocedure omzetten WGO Jaarverslagen en Slotwetten Digitale Zaken (d.d. 19 juni 2024) in een schriftelijk overleg.

De vergadering is geweest

13 juni 2024
14:00 uur
Commissie: Digitale Zaken
Besluit:

Geachte (plv.) leden van de commissie Digitale Zaken,
 
Op onderstaande emailprocedure inzake het verzoek van de leden Kathmann (GL-PvdA) en Rajkowski (VVD) om het wetgevingsoverleg ‘Jaarverslagen 2023 en slotwetten ministeries J&V, EZK en BZK (voor zover het onderwerpen over digitalisering betreft)’, gepland op 19 juni 2024, om te zetten in een schriftelijk overleg, is als volgt gereageerd:
 
•             Het voorstel wordt gesteund door de leden van de fracties PVV, GL-PvdA, VVD, D66, SP, DENK.
•             Overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Er is hiermee voldoende steun voor het voorstel. Het voorstel is aangenomen.
Dit betekent dat het wetgevingsoverleg zal worden omgezet in een schriftelijk overleg. De inbrengdatum voor het schriftelijk overleg wordt vastgesteld op 17 juni 2024 om 16.00 uur.

------------------


Van:
Commissie DiZa 
Verzonden: woensdag 12 juni 2024 13:02
Aan: GC-Commissie-DiZa 
Onderwerp: [Emailprocedure] omzetten WGO Jaarverslagen en Slotwetten Digitale Zaken in SO, reactie voor 13 juni 14.00 uur

 
Geachte (plv.) leden van de commissie Digitale Zaken,
 
Onderstaand treft u een verzoek van de leden Kathmann (GL-PvdA) en Rajkowski (VVD) om het wetgevingsoverleg ‘Jaarverslagen 2023 en slotwetten ministeries J&V, EZK en BZK (voor zover het onderwerpen over digitalisering betreft)’, gepland op 19 juni 2024, om te zetten in een schriftelijk overleg.

Aangezien de eerstvolgende procedurevergadering plaatsvindt op 19 juni 2024, wordt dit verzoek via een e-mailprocedure aan u voorgelegd.

Ik verzoek u vriendelijk uiterlijk 13 juni 2024 om 14.00 uur kenbaar te maken of u dit voorstel steunt (graag door middel van een allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Noot van de griffie:
* Indien met het verzoek wordt ingestemd, zal de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op 17 juni 2024 om 16.00 uur.
 
Met vriendelijke groet,
Steijn Muller
adjunct griffier (Commissie Digitale Zaken)
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA  Den Haag
I www.tweedekamer.nl
 
Nieuw in de Tweede Kamer? Klik hier voor het Introductiedossier Deel A met algemene informatie over het werk van de Kamercommissies en hier voor het Introductiedossier Deel B met specifieke informatie over de commissie Digitale Zaken.
 
 
Van: Vries, Tijmen de 
Verzonden: woensdag 12 juni 2024 11:53
Aan: Commissie DiZa 
CC: Kathmann, B.C. (Barbara) ; Rajkowski, Q.M. (Queeny-Aimée) ; Bakija, N. 
Onderwerp: E-mailprocedure om WGO om te zetten in een SO
 
Dag staf,
 
Namens de leden Kathmann (GL-PvdA) en Rajkowski (VVD) beginnen we graag een e-mailprocedure om het WGO van volgende week woensdag om te zetten in een schriftelijk overleg.
 
Met vriendelijke groet,
Tijmen de Vries
Politiek adviseur | Digitale Zaken & LNV
GroenLinks-PvdA
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA  Den Haag
 I www.tweedekamer.nl |
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Kathmann (GL-PvdA) en Rajkowski (VVD) om het wetgevingsoverleg over de jaarverslagen en slotwetten om te zetten in een schriftelijk overleg.

    Te behandelen:

    Loading data