E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel van de leden Van Eijk, Vlottes, Idsinga en Vermeer om het commissiedebat Box 3 d.d. 11 juni uit te stellen

De vergadering is geweest

5 juni 2024
16:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In reactie op het onderstaande bericht hebben de fracties van GroenLinks-PvdA en de Partij voor de Dieren laten weten het verzoek om uitstel van het commissiedebat Box 3 niet te steunen.
Van de overige fracties is geen reactie op het voorstel ontvangen.
 
Nu het voorstel is ingediend namens leden van vier fracties die gezamenlijk een meerderheid van de Kamer vertegenwoordigen, is het voorstel niettemin aangenomen.
 
Het commissiedebat Box 3 dat op 11 juni zou worden gehouden, wordt derhalve tot nader order uitgesteld.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën en waarnemend griffier van de commissie voor de Rijksuitgaven


Van: Commissie Financiën
Verzonden: woensdag 5 juni 2024 09:35
Aan: GC-Commissie-FIN 
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel van de leden Van Eijk, Vlottes, Idsinga en Vermeer om het commissiedebat Box 3 d.d. 11 juni uit te stellen
 
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In het onderstaande bericht doet het lid Van Eijk (VVD), mede namens de leden Vlottes (PVV), Idsinga (NSC) en Vermeer (BBB) uw commissie het voorstel om het op 11 juni aanstaande geplande commissiedebat Box 3 tot nader order uit te stellen.
 
Nu deze leden fracties vertegenwoordigen die gezamenlijk een (plenaire) meerderheid vormen, is het voorstel reeds aangenomen. Niettemin worden de andere fracties in de gelegenheid gesteld zich over het voorstel uit te laten.
 
Ik verzoek u, mede namens de voorzitter van uw commissie, uiterlijk vanmiddag, woensdag 5 juni 2024 om 16.00 uur, te laten weten of uw fractie het voorstel tot uitstel van het box 3-debat ondersteunt (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht.
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. *
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
 
Met vriendelijke groet,
mr. A.H.M. (Sander) Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën en waarnemend griffier van de commissie voor de Rijksuitgaven

 
Van: Eijk-Nagel, W.P.J. van (Wendy) 
Verzonden: dinsdag 4 juni 2024 17:57
Aan: Commissie Financiën 
CC: Vlottes, E. (Elmar) ; Idsinga, F.L. (Folkert) ; Vermeer, H. (Henk) 
Onderwerp: E-mail procedure uitstel commissiedebat Box 3
 
Beste Griffie -
 
Hierbij het verzoek, mede namens de leden Vlottes (PVV), Idsinga (NSC) en Vermeer (BBB), voor het starten van een e-mailprocedure om het FIN-commissiedebat “Box 3” van 11 juni 2024 tot nader order uit te stellen. Op 6 juni a.s. wijst de Hoge Raad arrest in een aantal zaken. De uitspraak en de kabinetsreactie daarop kunnen bij het debat op een later moment worden betrokken.
 
Bij voorbaat dank.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Wendy van Eijk
VVD

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van de leden Van Eijk, Vlottes, Idsinga en Vermeer om het commissiedebat Box 3 d.d. 11 juni 2024 uit te stellen

    Te behandelen:

    Loading data