E-mailprocedure : [EMAILPROCEDURE] verzoek van het lid Crijns om een schriftelijk overleg te voeren over het rapport "Eenzaam gesloten"

De vergadering is geweest

15 maart 2024
14:00 uur
Onderstaand treft u aan een verzoek van het lid Crijns (PVV) om met het oog op het plenaire debat over de gesloten jeugdzorg op korte termijn een schriftelijk overleg te voeren over het rapport ‘Eenzaam Gesloten’. Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 15 maart a.s. om 14.00 uur of u het verzoek steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*.
 
Mocht de commissie instemmen met het verzoek dan zal de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op maandag 18 maart a.s. om 16.00 uur.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
------------------------------
Van: Crijns, P.P. (Patrick)
Verzonden: donderdag 14 maart 2024 14:04
Aan: Esmeijer, M.E.
Onderwerp: Verzoek om een SO
Geachte heer Esmeijer,
 
Naar aanleiding van het rapport ‘Eenzaam Gesloten’ zouden we graag een schriftelijk overleg willen houden, in te plannen en te beantwoorden door de staatsecretaris vóór de plenaire behandeling van het debat over de gesloten jeugdzorg,
 
Eenzaam gesloten: onderzoek ZIKOS van Jason – Stichting ExpEx
 
Met vriendelijke groet,
 
Patrick Crijns
PVV kamerlid 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Crijns om een schriftelijk overleg te voeren over het rapport "Eenzaam gesloten"

    Te behandelen:

    Loading data