E-mailprocedure : Verzoek van de ambassade van Azerbeidzjan om een gesprek over Nagorno-Karabach op 11 oktober a.s.

De vergadering is geweest

9 oktober 2023
14:00 uur
UITKOMST

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Op onderstaande e-mailprocedure inzake het verzoek van de ambassade van Azerbeidzjan om een gesprek over Nagorno-Karabach, is als volgt gereageerd:
 
  • De fracties van CDA en BBB steunen het verzoek niet;
  • Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dat betekent dat er geen meerderheid is voor het verzoek en dat het gesprek niet zal worden ingepland. De ambassade van Azerbeidzjan zal dienovereenkomstig worden geïnformeerd.

------------------------------

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Onderstaand treft u een verzoek van de ambassade van Azerbeidzjan voor een gesprek met mw. Sevil Mikayilova, parlementslid uit Azerbeidzjan. Mw. Mikayilova gaat graag voor het commissiedebat Raad Buitenlandse Zaken d.d. 11 oktober met uw commissie in gesprek over de positie van Azerbeidzjan in de huidige situatie in de regio Nagorno-Karabach. Tevens onderwerp van gesprek zijn de humanitaire hulp aan Armeense inwoners van de regio en het Armenië-Azerbeidzjan vredesproces.
Dit gesprek zou kunnen plaatsvinden op woensdag 11 oktober 2023 van 15.00-16.00 uur.
 
Gezien de eerstvolgende procedurevergadering van uw commissie op 12 oktober a.s. plaatsvindt, wordt dit verzoek via e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
U wordt verzocht uiterlijk maandag 9 oktober a.s. om 14.00 uur aan te geven of u kunt instemmen met het verzoek en zo ja, of u aanwezig zal zijn bij het gesprek. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de ambassade van Azerbeidzjan om een gesprek over Nagorno-Karabach op 11 oktober 2023