E-mailprocedure : Voorstel van het lid Tjeerd de Groot, mede namens de fracties van VVD en CDA m.b.t. deelname rondetafelgesprek Glyfosaat

De vergadering is geweest

4 oktober 2023
11:00 uur
Van: Commissie LNV
Verzonden: woensdag 4 oktober 2023 11:05
Aan: Commissie LNV
Onderwerp: [RESULTAAT SPOED E-MAILPROCEDURE] Deelname rondetafelgesprek glyfosaat
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Het resultaat van onderstaande e-mailprocedure is als volgt:

De fracties van PvdA, GroenLinks, PvdD, BBB, FvD, SGP en Volt steunen het voorstel van de D66-, VVD- en CDA-fracties om de heer Bloem aan het rondetafelgesprek Glyfosaat te laten deelnemen in plaats van mevrouw Wind van de Parkinsonvereniging.
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dit houdt in dat het voorstel is aangenomen.*  Dit betekent dat de heer Bloem in plaats van mevrouw Wind zal worden uitgenodigd voor deelname aan het rondetafelgesprek vanmiddag.
 
Met vriendelijke groet,
Wouter Lips
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25 van het Reglement van Orde.
 

---
Geachte (plv.) leden,

Met spoed breng ik u onderstaand verzoek van de D66-, VVD- en CDA-fracties onder de aandacht. Daarbij wordt het voorstel gedaan om bij het rondetafegesprek Glyfosaat dat morgenmiddag van 15:30-18:00 uur wordt gehouden, in plaats van mw Wind van de Parkinsonvereniging, de heer Bloem te laten deelnemen. De heer Bloem zal spreken namens het RadboudUMC.

Ik verzoek u door middel van een reply all op deze mail uiterlijk morgenochtend, woensdag 4 oktober 2023, om 11:00 uur te laten weten of u met dit voorstel kunt instemmen. Zo spoedig mogelijk zal ik u over de uitkomst van de e-mailprocedure* infomeren.

Met vriendelijke groet,

Wouter Lips
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.

Van: Frankena, Rintje 
Verzonden: dinsdag 3 oktober 2023 17:25
Aan: Commissie LNV
Onderwerp: Sprekers RTG glyfosaat 

Beste griffie, 

Graag zou ik een spoed-e-mailprocedure willen starten in verband met het RTG glyfosaat op woensdag 4 oktober. Aanvankelijk zou Bas Bloem komen spreken maar werd verhinderd i.v.m. een internationale conferentie van wetenschappers over Parkinson. Ter vervanging is Jobien Wind voorgedragen. Er blijkt nu toch ruimte voor Bas Bloem om te komen spreken als gezondheids- en Parkinsonexpert in relatie tot glyfosaat. Gezien de planning is het niet haalbaar om Bas Bloem nog toe te voegen aan blok 1 waar hij aanvankelijk aan zou deelnemen maar hij kan wel ter vervanging van Jobien Wind spreken. Zij is bereid haar tijd aan Bas Bloem te geven. Stemt de commissie er mee in dat Bas Bloem zal spreken in plaats van Jobien Wind?

Mede namens Thom van Campen (VVD) en Eline Vedder (CDA). 

Met vriendelijke groet,
Frankena, Rintje
Beleidsmedewerker
D66
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek inzake rondetafelgesprek Glyfosaat op 4 oktober 2023.

    Te behandelen:

    Loading data