E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] inplannen WGO over het wetsvoorstel Verankering van het experiment educatieve module (36 132)

De vergadering is geweest

17 maart 2023
11:00 uur
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,
 
Naar aanleiding van onderstaande spoed e-mailprocedure hebben de volgende fracties aangegeven akkoord te zijn met het met het plannen van een wetgevingsoverleg (WGO) over het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, de Wet studiefinanciering 2000 en de Wet voortgezet onderwijs 2020 houdende de verankering van het experiment educatieve module en enkele andere aangelegen wijzigingen op het gebied van de lerarenopleiding (Kamerstuk 36 132)*:
               
VVD
D66
PVV
CDA
SP
PvdA
GroenLinks
ChristenUnie
 
Het voorstel heeft steun van een Kamermeerderheid verworven. Namens de commissie zal  het WGO op woensdag 22 maart 2023 van 18:30 tot 21:30 uur worden ingepland.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
mr. M.H.M. (Marleen) Huls
Adjunct-griffier commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.